top of page
Zoeken

5 vragen voor de juiste props op jouw personal branding fotoshoot

De juiste props kunnen heel veel betekenen op jouw personal branding shoot. Ze zorgen voor meer persoonlijkheid enerzijds, maar helpen vaak ook bij het poseren. Double win dus! Maar hoe beslis je nu welke props jij meeneemt naar je shoot? Deze vragen kan je jezelf stellen om je hiermee op weg te helpen.1. Waar haal ik mijn inspiratie?


Of je nu mode-ontwerper of lifecoach bent, je haalt ergens ideeën die je omzet in jouw werk. Misschien is er een boek dat jouw leven veranderde, of heb je een abonnement om een magazine dat je maandelijks in no time verslindt. Wat het ook is, neem het mee! Je ideale klant vindt het fantastisch om mee in je hoofd te kruipen tijdens het proces van wat jij hem te bieden hebt.


2. Wat maakt mij uniek?


Hoe herkennen jouw vrienden jou in een oogopslag? Luister je altijd naar muziek tijdens het werken? Neem dan misschien een koptelefoon of oortjes mee. Heb je een lucky pen waarbij je zweert? Of misschien ga je wel dagelijks aan de slag met post-its om je taken op te lijsten. Denk ook aan items die niet met werk te maken hebben. Draag je steeds een scrunchie, of ben je nooit te spotten zonder hoed? Heb je altijd een waterfles binnen handbereik, of ligt de handcrème steeds klaar naast je laptop? Ga gerust eens luisteren in je omgeving om erachter te komen welke kleinigheden typisch zijn voor jou. Door deze mee te fotograferen, creëer je bij je volgers een gevoel van herkenbaarheid, waardoor ze jou veel sneller gaan vertrouwen!


3. Wat maakt mijn job uniek?


Probeer eens door de ogen van een buitenstaander naar jouw job te kijken, als iemand die geen idee heeft van wat je doet. Wat maakt het uniek? Maak je juwelen from scratch met de hand? Zorg dan dat je een aantal tools meeneemt die dat productieproces illustreren. Ga je schetsend aan de slag voordat je iets uitvoert? Zorg dan voor een schetsboek en potlood. Ook het maken van een moodboard valt onder deze categorie.


4. Wat zijn mijn gewoontes en welke waarden wil ik uitstralen?


Denk hierbij na over je routines. Hoe ziet jouw ochtend eruit? Begin je de dag met een kop koffie? Neem dan je favoriete mok mee. Vind je het belangrijk om regelmatig te journalen?

Focus je met jouw brand op gezondheid? Neem dan wat fruit of andere gezonde voeding mee, of je yogamat en bijpassende outfit.

5. Hoe kan ik mijn brandingkleuren toevoegen in accessoires?


Als laatste kan je nog een aantal props voorzien die bijdragen tot je kleurenpalet. Zo kan je een boeket bloemen voorzien volgens jouw branding, of een notitieboekje in bepaalde kleuren. Zelfs een lap stof waarom je andere items legt, kan van pas komen!Denk outside the box, maar ga ook niet overdenken. Props zijn ideaal als toevoeging voor je shoot, maar het is niet nodig om 10 verschillende dingen mee te nemen. Luister naar je gevoel en wat volgens jou bij jouw brand past!

Ben jij klaar voor jouw Brand Experience Shoot? Lees hier alle info!
bottom of page