top of page
Zoeken

5 redenen waarom jij vaker foto's van jezelf moet posten

Januari. Tijd om spannende doelen te stellen om jouw bedrijf te laten groeien het komende jaar!


En ik hoop ook dat een van die doelen, net als bij mij, is om regelmatig je gezicht te tonen op je socials!

 

Om je daarvan te overtuigen, haal ik er graag eens mijn eigen Instagram statistieken bij. Hier zie je mijn best presterende foto's van de voorbij 2 jaar als het op betrokkenheid aankomt (likes, comments, shares, saves).


Jep, dat is mijn gezicht op 10 van de 15 foto's, dus als je weet dat ik in die periode maar 19 keer een foto van mezelf deelde, begrijp je dat dat véél is. En hoewel foto's van anderen net mijn job zijn, weet ik heel goed waarom deze foto's zo goed scoren.  1. Een gezicht trekt meer aandacht dan een product of interieurbeeld. Je volgers gaan sneller stoppen met scrollen als er een gezicht passeert dan bij een ander beeld. Je hebt dus sneller de aandacht met een portret!

  2. Je eigen gezicht tonen zorgt ervoor dat jouw zaak (en bijhorende pagina) plots veel toegankelijker wordt. Het is helemaal niet raar om je profiel te benaderen, want aan de andere kant zit ook gewoon een persoon.

  3. Portretten van jezelf tonen zorgt voor authenticiteit, wat nog steeds ontzettend belangrijk is om je te onderscheiden op Instagram!

  4. De captions bij deze posts zijn vaak ook iets persoonlijker. De verhalen die je hierbij vertelt zorgen voor meer connectie met je volgers en lokken gemakkelijker een reactie uit. (mijn best presterende posts hierboven waarop ik niet zelf sta zijn ook persoonlijke verhalen!)

  5. Mensen verbinden met mensen. Je volgers vinden het leuk om je te leren kennen, en het is veel gemakkelijker om iemand aan te moedigen als je zijn/haar gezicht ook ziet. Natuurlijk post jij ook zelf de foto's van je producten of behandelingen, maar je volgers scrollen er zo snel over dat ze dat wel eens durven vergeten.


Met andere woorden, foto's van jezelf zijn de allerbeste tool om verbinding aan te gaan met je volgers. En die verbinding is ook in 2024 nog steeds noodzakelijk om jouw producten en/of services verkocht te krijgen! Hou het dus ook niet bij foto's waarbij je zelf je collectie showt, maar deel ook regelmatig portretten specifiek om een persoonlijk verhaal te vertellen.

 

Geef je volgers een inkijk in je zaak aan de hand van persoonlijke posts. Op die manier tover je hen zonder moeite om van stille volger naar echte fan en trouwe klant!

 

Dus, wat denk je, in 2024 meer connectie met je volgers? Zorg voor de juiste foto's met een Brand Experience Shoot of boek een kennismakingsgesprek om te ontdekken welke shoot het beste bij jou past!

 

Veel succes!

 

 

Liefs,

Naomi


P.S.: Krijg je graag wekelijks handige inzichten als deze? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!


Comments


bottom of page